Vakjury

Vanaf 1 oktober 2017, wanneer de inschrijvingen voor de verkiezing zijn gesloten, gaat de vakjury aan het werk. Dit zijn allemaal mensen die in hun werk dagelijks met verschillende facetten van de (hedendaagse) tekenkunst te maken hebben. De vakjury beoordeelt in eerste instantie alle inzendingen (digitaal) met een cijfer en bepaalt zo de 50 genomineerden. In twee instantie kiest zij uit de 50 genomineerden welke werken naar de finale gaan en wie uiteindelijk de winnaars zijn. De organisatie probeert het bekendmaken van de winnaar van Tekening van het jaar 2017 gelijk te laten lopen met de opening van de expositie. Meer informatie hierover volgt nog.

Kijk hieronder voor een overzicht van alle juryleden.


Leo van Heijningen

Leo van Heijningen (1955) is kunsthistoricus en galeriehouder van Kunstzaal van Heijningen te Den Haag. Hij volgde na zijn studie kunstgeschiedenis te Leiden de opleiding tot tekenaar en graficus aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Lees verder...

Loes Botman

In 1994 rondde Loes Botman haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten af. Sindsdien exposeert zij in binnen- en buitenland. Zij geeft workshops, lezingen, schrijft artikelen voor de Nederlandse bladen maar ook voor de buitenlandse tijdschriften. 

Lees verder...

Julia Woning

Julia Woning volgde van 1990 tot 1994 haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werkt ze als illustrator, portrettist en teken-schilderdocent.

Lees verder...

Carin Reinders

CODA directeur Carin Reinders (Voorst, 1959) studeerde Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Utrecht.

Lees verder...

Raoul Locht

Raoul Locht (Sorengo (Zwitserland), 1976) studeerde kunst- en cultuurfilosofie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam.

Lees verder...

Testimonials

'Het winnen van Tekening van het Jaar 2017 heeft mijn kunst veel meer diepterichting gegeven.'

Jean Paul Beumer - winnaar Tekening van het jaar 2017

Sponsors