Vakjury

Vanaf 1 oktober 2018, wanneer de inschrijvingen voor de verkiezing zijn gesloten, gaat de vakjury aan het werk. Dit zijn allemaal mensen die in hun werk dagelijks met verschillende facetten van de (hedendaagse) tekenkunst te maken hebben. De vakjury beoordeelt in eerste instantie alle inzendingen (digitaal) met een cijfer en bepaalt zo de genomineerden. In tweede instantie kiest zij uit de genomineerden welke werken naar de finale gaan en wie uiteindelijk de winnaar is. Het bekendmaken van de winnaar van Tekening van het jaar 2018 is op zaterdag 2 februari tijdens de opening van de expositie in Kunstzaal van Heijningen.

Kijk hieronder voor een overzicht van alle juryleden.


Leo van Heijningen

Leo van Heijningen (1955) is kunsthistoricus en galeriehouder van Kunstzaal van Heijningen te Den Haag. Hij volgde na zijn studie kunstgeschiedenis te Leiden de opleiding tot tekenaar en graficus aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag.

Lees verder...

Loes Botman

In 1994 rondde Loes Botman haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten af. Sindsdien exposeert zij in binnen- en buitenland. Zij geeft workshops, lezingen, schrijft artikelen voor de Nederlandse bladen maar ook voor de buitenlandse tijdschriften. 

Lees verder...

Julia Woning

Julia Woning volgde van 1990 tot 1994 haar opleiding aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Sindsdien werkt ze als illustrator, portrettist en teken-schilderdocent.

Lees verder...

Raoul Locht

Raoul Locht (Sorengo (Zwitserland), 1976) studeerde kunst- en cultuurfilosofie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Amsterdam.

Lees verder...

Testimonials

'Het winnen van Tekening van het Jaar 2017 heeft mijn kunst veel meer diepterichting gegeven.'

Jean Paul Beumer - winnaar Tekening van het jaar 2017

'Als je ├╝berhaupt meedoet aan een wedstrijd, is het natuurlijk geweldig deze te winnen'

'Fantastisch om de tekening van het jaar 2016 te winnen, het is bevestiging en waardering voor mijn werk.'

Wilma Stegeman - winnaar Tekening van het jaar 2016

Sponsors